VIDEO | Atenționare pentru secretarul municipiului Sighetu Marmației din cauză că și-a anunțat candidatura fără să se suspende din funcție

Consilierii locali sigheteni ai PNL au părăsit ședința de Consiliu Local de ieri după primul punct de pe ordinea de zi. Asta întrucât secretarul Primăriei, Sorin Rednic, nu s-a suspendat din funcție, deși și-a anunțat candidatura ca independent pentru funcția de primar al municipiului Sighetu Marmației.

Reprezentanții PNL au sesizat Prefectura în legătură cu acest caz.

”Potrivit art. 443 al Codului Administrativ, funcționarilor publici le este interzis să permită utilizarea funcției publice în acțiuni publicitare pentru promovarea unei activități comerciale, precum și în scopuri electorale. Totodată, potrivit art. 492 al aceluiași cod constituie abatere disciplinară desfășurarea în timpul programului de lucru a unor activități cu caracter politic.

În acest context urmează a fi atenționat secretarul Municipiului Sighetu Marmației pentru clarificarea aspectelor sesizate în vederea respectării prevederilor legale privind Statutul Funcționarului Public”, se arată în răspunsul prefectului Nicolae-Silviu Ungur la sesizarea făcută de PNL Sighet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.