Un bărbat din Poienile de Sub Munte este anchetat pentru tentativă de mituire a unui poliţist de frontieră

Un bărbat din Poienile de Sub Munte este anchetat pentru tentativă de mituire a unui poliţist de frontieră

Un bărbat din localitatea Poienile de Sub Munte a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a încercat să ofere unui poliţist de frontieră maramureşean o sumă de  bani, pentru a nu i se întocmi dosar penal. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, l-au prins în flagrant pe Ioan L. în timp ce încerca să mituiască un poliţist de frontieră cu suma de 50 euro şi 100 lei.

La data de 04 mai a.c., în jurul orei 21:30, un echipaj din cadrul I.J.P.F. Maramureş – S.P.F. Sighet a oprit în trafic, pe DN 18,  un autoturism marca Seat, condus de cetăţeanul român Ioan L., în vârstă de 23 ani, din localitatea Poienile de Sub Munte. La controlul documentelor, conducătorul auto a prezentat un certificat de inspecţie tehnică periodică, eliberat de autorităţile spaniole, ce prezenta urme de modificare. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că perioada de valabilitate a acestuia a fost modificată.
    În cauză s-a întocmit dosar penal în care Ioan L. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România.
    Bărbatul a fost condus la sediul S.P.F. Sighet pentru continuarea cercetărilor. La sediul sectorului, aceasta i-a promis ofiţerului de caz suma de 50 euro şi 100 lei pentru a nu-i întocmi dosar penal.
Poliţistul de frontieră a adus imediat la cunoştinţa superiorilor săi situaţia de fapt şi a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş, fiind luate măsuri pentru organizarea flagrantului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.