Ultima zi de școala pentru elevii clasei a VIII-a

Ultima zi de școala pentru elevii clasei a VIII-a

Desi astazi este ultima zi de scoala pentru elevii claselor a VIII-a, acestia nu intra in vacanta, deoarece urmeaza o perioada foarte grea pentru ei: evaluarea nationala.
Dupa distractia binevenita, ce se va regasi cu siguranta la banchetele de sfarsit de an organizate in perioada urmatoare, pe absolventi ii asteapta un alt examen important al vietii – Testele Nationale. In urma acestora, ei se vor putea inscrie din toamna la liceele sau, dupa caz, la scolile de arte si meserii preferate din judet.
Astfel în perioada 13 – 15 iunie este prevăzută înscrierea la Evaluarea Naţională, care începe în 20 iunie. Examenul conţine numai probe scrise, două pentru elevii claselor cu predare în limba română şi trei pentru cei care provin din unităţile cu predare în limba maternă.Potrivit calandarului de examen, în 20 iunie are loc proba la Limba şi literatura româna, în 21 iunie la Limba şi literatura maternă, iar în 22 iunie la Matematică.În 24 iunie vor fi afişate rezultatelor (pâna la ora 14.00) şi tot în aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00 – 18.00, vor fi depuse contestaţiile. Rezolvarea contestaţiilor are loc în perioada 25 – 26 iunie, iar în 27 iunie vor fi afişate rezultatele finale.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.