Tumoră uriașă operată cu succes la Spitalul Județean

La Spitalul Județean de Urgență Baia Mare a avut loc ieri o intervenție chirurgicală complexă, care a fost soluționată de specialiștii unității medicale. O tumoră de mari dimensiuni a fost operată cu succes.

Complexitatea cazului a constat în dimensiunile mari ale formațiunii tumorale – aceasta având un diametru de aproximativ 25 centimetri și o greutate de 1500 grame.

“Este vorba despre o pacientă de 62 de ani, din județul Satu Mare, care a fost trimisă în secția de chirurgie toracică pentru o formațiune tumorală intratoracică dreaptă. S-a intervenit chirurgical în anestezie generală, cu intubație selectivă. Intraoperator, am identificat o formațiune tumorală gigant care ocupa două treimi din hemitoracele drept, extrem de hemoragică. Împreună cu colegul meu, dr. Marius Urcan – medic primar chirurgie toracică, am reușit excizia acestei formațiuni în totalitate“, a explicat  Giuliano Petruț, medic primar chirurgie toracică în cadrul Spitalului Județean.

Evoluția postoperatorie a fost favorabilă, pacienta fiind supravegheată în secția de chirurgie toracică a Spitalului Județean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.