Tronsoane cu polei pe DJ 184 şi DJ 109F

Tronsoane cu polei pe DJ 184 şi DJ 109F

 Vremea a fost rece, cu cer mai mult noros în centrul şi sudul judeţului. În prima parte a zilei de ieri a nins în municipiul Baia Mare. Temperatura scăzută de pe parcursul nopţii, (-7 grade Celsius) umiditatea şi curenţii de aer rece au favorizat formarea poleiului pe carosabilul DJ 184 (în oraşul Cavnic, în partea montană a acestuia, în Pasul Roata şi la intersecţia cu DJ109F spre localitatea Strâmbu-Băiuţ), respectiv DJ 109F, în zona pârtiilor de schi şi spre localitatea Budeşti. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţin viabilitatea celor două drumuri judeţene au intervenit cu utilaje şi au răspândit opt tone de material antiderapant. La această oră, carosabilul celor două drumuri judeţene este umed. Pe celelalte sectoare de drumuri judeţene circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale şi nu a fost nevoia de intervenţia drumarilor.
              Majoritatea sectoarelor de drumuri naţionale sunt curate şi uscate. Tronsoane cu carosabil parţial umed sunt pe DN 1C, la ieşirea din localitatea Lăpuşel, în zona de pădure (aici s-au împrăştiat preventiv pentru a combate formarea poleiului patru tone de material antiderapant) şi pe DN18, în Pasul Prislop (s-a intervenit cu două tone material antiderapant).           
             METEO
              Valori ale temperaturilor aerului: -8 grade Celsius la Copalnic;  -6 grade Celsius la Petrova; -5 grade Celsius la Borşa şi Târgu Lăpuş; -4 grade Celsius la Vişeu de Sus şi Leordina; -9 grade Celsius la Borşa;  -8 grade Celsius la Fereşti; -7 grade Celsius la Ardusat; – 2 rade Celsius  în Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, -1 grad Celsius la Fereşti şi Bogdan Vodă şi 1 grad Celsius în Pasul Gutâi.
              Meteorologii au prognozat pentru astăzi o încălzire a vremii faţă de intervalul precedent, în Maramureş. Cerul va fi variabil. Pe parcursul nopţii vor cădea, local, precipitaţii predominant sub formă de ploaie care vor favoriza producerea poleiului. Vântul va sufla slab, la moderat.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 7 grade Celsius, iar cele minime între -2 şi 2 grade Celsius, mai coborâte în zonele depresionare. Izolat se va semnala ceaţa.
               Pentru weekend prognoza meteo indică o vreme relativ caldă. Pe arii extinse vor fi precipitaţi sub formă de ploaie. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla, în general, la moderat şi va prezenta intensificări în zona montană. Termometrele arată la această oră următoarele valori termice: -7 grade Celsius la Borşa;  -6 grade Celsius la Târgu Lăpuş şi Dragomireşti; -3 grade Celsius la Iezer; -1 grad Celsius în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Săpânţa şi Ocna Şugatag.
             HIDRO
             În ultimele 24 de ore, nivelurile şi cursurile de apă din judeţ au fost uşor variabile, influenţate de fenomenele de iarnă instalate. Gheaţă la mal se găseşte pe râurile Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Sălaj, Lăpuş, Cavnic şi Firiza. S-a format un pod de gheaţă compact, pe râul Iza la Vadu Izei.  Un pod de gheaţă întrerupt este pe râul Mara şi un pod de gheaţă cu ochiuri pe râul Suciu. Curge năboi pe râul Firiza. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se efectuează în condiţii de siguranţă. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.