La Borşa, poliţiştii au acţionat din nou pentru menţinerea siguranţei şi legalităţii în oraş

La Borşa, poliţiştii au acţionat din nou pentru menţinerea siguranţei şi legalităţii în oraş

Acţiunea a avut loc în dimineaţa zilei de miercuri, 30.11.2011. Poliţiştii borşeni, cu sprijinul jandarmilor din zonă, au avut în vedere respectarea legalităţii în domeniul silvic şi al actelor de comerţ în zona de competenţă.
 Operaţiunile cu articole pirotehnice – specifice sezonului sărbătorilor de iarnă,  siguranţa şi legalitatea acestora, au constituit un alt obiectiv major al acţiunii, pentru care poliţiştii din Borşa au avut şi sprijinul specialiştilor Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice din cadrul inspectoratului. 
 Pe parcursul mai multor ore au fost controlate în trafic 125 de autovehicule şi legitimate 156 de persoane. Au fost constatate o infracţiune la regimul circulaţiei şi alte  45 de încălcări  ale normelor legale pentru care s-au aplicat sancţiuni cu amendă contravenţională în valoare totală de 13.319 lei, fiind ridicată în vederea confiscării şi cantitatea de 7,70 mc material lemnos.
 În cadrul acţiunii,  a fost oprit pentru control autoturismul marca Ford condus de  Vasile N., de 42 ani, din Vişeu de Sus. Poliţiştii au identificat în interiorul maşinii cantitatea de 12.780 bucăţi petarde şi au stabilit că şoferul nu este autorizat pentru a efectua operaţiuni cu materiale pirotehnice, aşa cum prevede legislaţia specifică în vigoare. Vasile va fi cercetat penal pentru infracţiunea de efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.