TRISTEŢE: A murit Montserrat Caballe

TRISTEŢE: A murit Montserrat Caballe

Soprana spaniolă Montserrat Caballé a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, într-un spital din Barcelona, unde se afla internată încă din luna septembrie.

Decesul survenit în dimineaţa zilei de sâmbătă a fost confirmat de reprezentaţi ai spitalului Sant Pau din Barcelona, citează El Pais, potrivit News.ro.
Înmormântarea va avea loc luni, la Tanatorio de les Corts, iar priveghiul, duminică, începând cu orele după-amiezei, în acelaşi centru.
 
Montserrat Caballé s-a născut pe 12 aprilie 1933, în Barcelona, sub numele Maria de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folch.
 
A debutat în 1956, a susţinut peste 4.000 de recitaluri şi era una dintre ultimele mari dive ale operei. Fără îndoială, după cum ea însăşi explica într-un interviu acordat în 2014, Caballé respingea acest apelativ: „Nu mă consider o legendă a operei, nici ultima divă, aşa cum deseori scriu ziarele. Fiecare perioadă are divele ei, iar în cazul meu, singurul lucru pe care l-am făcut a fost să îmi fac treaba bine, cât mai bine posibil, la nivelul cel mai înalt”.
 
Pe parcursul carierei sale, Caballé a împărţit scena cu mari artişti precum Luciano Pavarotti, Plácido Domingo şi José Carreras.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.