TRIST: De Ziua animalelor fără stăpân nu s-a făcut nicio adopție

TRIST: De Ziua animalelor fără stăpân nu s-a făcut nicio adopție

 În fiecare an în 4 aprilie se marchează Ziua mondială a animalelor fără stăpân. Cu acest prilej se trage un semnal de alarmă şi se lansează un apel la compasiune faţă de situaţia în care se află sute de milioane de animale fără stăpân din întreaga lume. Adăpostul de câini din Sighetu Marmaţiei a fost vizitat astăzi de către un număr mare de persoane, însă, din păcate, nu s-a făcut nicio adopție.

Zeci de câini de la adăpostul din Sighet au aşteptat astăzi să fie luați acasă de către iubitorii de animale. Au sperat ca măcar de ziua lor cineva să le ofere un culcuş călduros pe care să îl considere „cămin”. 
„Astăzi s-au prezentat foarte multe persoane să adopte câini, dar au solicitat pui şi masculi, iar problema este că noi avem doar ce prindem de pe stradă. Din păcate nu s-a făcut nicio adopţie, am avut doar revendicări, adică mai mulţi câini pe care i-am găsit fără stăpân pe străzi şi a trebuit să-i dăm înapoi pentru că au venit stăpânii să îi ia. Cei interesaţi pot veni zilnic până la ora 14:00 la noi la adăpost”, a arătat Gheorghe Oros, tehnician veterinar la Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân din Sighetu Marmaţiei.
Reprezentanţii Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din Sighet lansează o invitaţie cetăţenilor să adopte un animal întrucât adăpostul dispune de câini tineri, îngrijiţi şi foarte prietenoşi. În momentul de faţă, în adăpostul de la Sighet există în jur de 80 de câini fără stăpân, ridicaţi de pe străzile din municipiu.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.