INVESTIȚII: Lucrări în plină desfășurare în comuna Sarasău

INVESTIȚII: Lucrări în plină desfășurare în comuna Sarasău

 Lucrări în plină desfăşurare în comuna Sarasău. Vremea bună a permis reluarea execuţiei lucrărilor începute anul trecut în comună, respectiv lucrările la introducerea reţelei de apă şi canalizare, cele la staţia de epurare, la staţiile de pompare, precum şi la branşamentele de apă. 

De îndată ce a sosit primăvara, utilajele s-au şi deplasat în teren pentru reluarea lucrărilor. În ceea ce priveşte staţia de epurare, de pildă, lucrările sunt executate într-o proporție de peste 50%. Este o investiţie de peste 7,6 milioane de lei, bani proveniţi din Fondul de Mediu, cu co-finaţarea Primăriei prin Consiliul local al comunei Sarasău. Staţiile de pompare incluse în proiectul de alimentare cu apă sunt şi ele aproape de finalizare, iar în perioada ce urmează se vor construi şi bazinele necesare furnizării acestui serviciu. Cei peste 2500 de locuitori vor avea astfel atât propria reţea de apă, cât şi o reţea nou-nouţă de canalizare, construită la standarderidicate.
„Urmează să instalăm în cadrul proiectului de alimentare cu apă bazinele unde va fi stocată apa, de câte 300 de metri cubi, urmează să le urcăm, lucrările continuă şi lucrarea de alimentare cu apă este destul de avansată. Sperăm ca până în luna august să finalizăm acest proiect, iar în cursul acestui an să finalizăm şi canalizarea, inclusiv cu staţia de epurare. Urmează, de asemenea, să efectuăm branşamentele la fiecare casă. Avem realizate vreo 150 şi mai urmează la vreo 550 de gospodării. Asta până să începem să asfaltăm pe cei 10 kilometri de drum pe care ni i-am propus pe uliţele satului”, a declarat primarul comunei Sarasău, Ioan Covaci.
În acest an, administraţia publică locală speră să reuşească şi să facă trotuarele din centrul comunei, acolo unde s-a lucrat în cadrul proiectului de introducere a reţelei de apă şi canal şi s-au efectuat săptături. Pentru asta însă se aşteaptă un răspuns şi din partea CNADNR, care administrează DN19, drum care tranzitează comuna Sarasău. Despre lucrările care se desfăşoară în comuna Sarasău veţi afla mai multe informaţii mâine, începând cu ora 19:00, la TV Sighet, în cadrul emisiunii Realitatea din teren.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.