Trimitere în judecată pentru mai multe infracţiuni de evaziune fiscală

Trimitere în judecată pentru mai multe infracţiuni de evaziune fiscală

În urma finalizării cercetărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, au fost trimise în judecată trei persoane, sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni din sfera evaziunii fiscale.
Astfel, în sarcina lui Florin C., de 42 de ani, din Baia Mare, s-a reţinut faptul că, în perioada Septembrie 2008 – Ianuarie 2011, a produs ilegal (fără a deţine autorizaţie de antrepozit fiscal) şi marcat cu timbre false, cantitatea de peste 2.300 litri băutură spirtoasă, cu o concentraţie de la 22- 30% alcool, pe care, ulterior, le-a comercializat către diferite persoane fizice şi juridice.
Oamenii legii au stabilit cum, la o locaţie pe care cel în cauză o deţinea în proprietate, de pe raza municipiului Baia Mare, se produceau băuturi alcoolice, în special vodcă şi rom. Ulterior, băutura era îmbuteliată în peturi de diverse mărimi, pe care se aplicau banderole (timbre) false, în vederea transportului şi distribuţiei către clienţi din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Sălaj .
În perioada Septembrie 2008 – Aprilie 2011, cel în cauză a deţinut şi pus în circulaţie cantitatea de aproape 130.000 bucăţi banderole de marcare a băuturilor, falsificate, precum şi cantitatea de 49.000 banderole de marcare a băuturilor, autentice, deţinute fără drept.De asemenea, acelaşi Florin C., este trimis în judecată pentru contrabandă cu ţigări. Între anii 2010 –2011, Florin C., a achiziţionat, deţinut, transportat şi comercializat, cu încălcarea normelor legale, cantitatea totală de circa 20.000 pachete cu ţigarete, de provenienţă Ucraina şi Rusia, distribuite şi cu ajutorul altor persoane.
Dintre acestea, faţă de doi  inculpaţi, Petru D., de 40 de ani, din Gilău, jud. Cluj şi Sorin T., de 44 ani, din Cluj Napoca, s-a dispus trimiterea în judecată. Astfel, faţă de Petru D., s-a pus în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi de deţinere a 3.000 pachete de ţigări în afara antrepozitului fiscal.
În data de 12.04.2011, Sorin T., a fost oprit în trafic de către poliţişti pentru verificări. Asupra lui s-a găsit cantitatea de 6.000 pachete cu ţigări, de provenienţă Ucraina şi Rusia, pe care le achiziţionase de la Florin C.. La Verificările efectuate, cel în cauză a prezentat poliţiştilor un permis de conducere falsificat, întrucât avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Astfel, el este trimis în judecată, nu doar pentru contrabandă cu ţigări, deţinere de produse supuse accizelor în afara antrepozitului fiscal ci şi pentru fals şi uz de fals, fals privind identitatea şi conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat.
Pentru întreaga cantitate de ţigări, inculpaţii datorează statului taxe şi accize în valoare de 196.000 lei. În cauză s-a dispus şi aplicarea sechestrului asupra sumei de aproximativ 20.000 euro, 400 lei şi a unui număr de 4 autoturisme, în valoare de aprox. 12.000 lei. De asemenea, au fost confiscate 25.000 pachete ţigări şi banderolele de marcare a băuturilor spirtoase.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.