Maramures: Sase administratii financiare se desfiinteaza!

Maramures: Sase administratii financiare se desfiinteaza!

Sase administratii financiare din judetul Maramures se desfiinteaza. Este vorba despre unistatile fiscale din Baia Sprie, Borsa, Cavnic, Seini, Dragomiresti si Ulmeni.

Directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Maramures mentioneaza ca initial, trebuiau desfiintare opt administratii fiscale. Pe langa cele sase, ar mai fi fost vorba despre Somcuta Mare si Targu Lapus. Insa acest plan ar fi ingreunat foarte tare procesul de colectare al veniturilor. "Inchiderea a sase administratii financiare e foarte mult. Potrivit planului, trebuiau inchise 50% de peste deal si 50% de dincoace. Trebuia sa se aleaga intre Somcuta Mare si Ulmeni, dupa departajare s-a hotarat ca ramane Somcuta, Ulmeniul se inchide din cauza activitatii mai putin productiva si a numarului de personal", evidentiaza Teodor Luputi.

De asemenea, acesta sustine ca inchiderea celor sase administratii este doar o prima faza a procesului de inchidere a acestor unitati fiscale. Urmeaza in viitorul apropiat Sighetu Marmatiei, Viseu, Targu Lapus si Somcuta. De asemenea, se va inchide si administratia financiara din Baia Mare. Drept urmare, Teodor Luputi, directorul D.G.F.P. Maramures este pe punctul de a-si pierde functia de conducere. Motivul? Colectarile modeste la bugetul general consolidat al statului.

Vom reveni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.