Tricolor arborat pe un catarg de 27 metri

Un catarg înalt de 27 de metri, căruia i-a fost arborat un drapel de 9 metri lungime, 6 lățime, și 54 mp a fost sfințit și inaugurat azi în orașul Tăuții Măgherăuș. Primarul Anton Ardelean spune că este cel mai înalt catarg din Ardeal.

Înainte de sfințire, autoritățile locale și județene au depus coroane de flori la monumentul ridicat în memoria eroilor căzuți în Revoluția din 16-22 decembrie 1989 și au ridicat paos, comemorându-i pe cei care s-au jertit pentru libertatea noastră. Apoi, Fanfara orașului Tăuții Măgherăuș a intonat Imnul României, după care preoții au sfințit catargul și drapelul. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a oferit comunității din Tăuții Măgherăuș, în numele instituției pe care o conduce, un bust al lui Gheorghe Pop de Băsești. Acțiunea s-a încheiat cu un program cultural-artistic.

Fiecare cetățean din orașul Tăuții Măgherăuș a primit în acest an al Centenarului Marii Uniri a României, din partea Primăriei și Consiliului Local, o diplomă de noblețe, un drapel și o cocardă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.