VIDEO | Trei femei, victime ale violenței în familie

În ultimele 24 de ore trei femei au fost agresate de membri ai familiei. În două cazuri agresorii au fost soții, iar într-un caz fiul. Agresorii au vârsta cuprinsă între 24 și 61 de ani.

În două cazuri actele de violență au fost însoțite și de amenințarea cu moartea, iar într-un caz, pe lângă acestea, victima a fost și hărțuită. În urma completării formularului de risc, a rezultat că viața victimelor este pusă în pericol, astfel polițiștii au emis ordine de protecție provizorii în toate cele trei cazuri.

Lovirea sau orice alte acte de violență constituie infracțiune, iar agresorii pot fi pedepsiți cu închisoarea pentru o perioadă de până la 5 ani, în funcție de leziunile pe care i le-au provocat victimelor. Dacă în urma loviturilor victima moare, pedeapsa este cu închisoarea de până la 20 de ani. Pedepsele se majorează cu o pătrime dacă faptele sunt comise asupra unui membru al familiei.

Ultimele modificări legislative prevăd că, dacă pe numele agresorului a fost emis un ordin de protecție provizoriu de către polițist sau un ordin de protecție de către instanță și este încălcat, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. Pe de altă parte victima, dacă solicită ordin de protecție provizoriu, beneficiază obligatoriu de asistență juridică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.