Trei cazuri de patologie aortică abdominală complexă, cu risc vital, rezolvate endovascular cu succes la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

Continuând seria intervențiilor endovasculare complexe prin tehnici minim invazive, în 21 ianuarie în cadrul Laboratorului de Angiografie, Cateterism Cardiac și Cardiologie Intervențională a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin opriș” Baia Mare s-au efectuat trei intervenții de tratament endovascular al unor anevrisme de aorta abdominală prin implanturi percutane de proteze aortice.

Echipa de cardiologie intervențională coordonată de Dl. Dr. Filip Dan a beneficiat de sprijinul Dl. Prof. Dr. Gianmarco De Donato – Universitatea de Medicina din Siena Italia, chirurg vascular, un colaborator constant al spitalului nostru și formator profesional pentru astfel de intervenții.

Beneficiarii acestor implanturi vasculare au fost trei bărbați cu vârste cuprinse între 69 și 72 de ani diagnosticați cu anevrisme de aortă abdominală. Scopul tratamentului este prevenirea rupturii aortei dilatate, complicație potențial fatală. De asemenea prin procedurile minim invazive percutane este evitată alternativa terapeutică chirurgicală care presupune o intervenție extrem de laborioasă și cu risc mare de complicații. Intervențiile au decurs fără complicații, pacienții fiind externați după cinci zile în stare generală bună.
Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare reprezintă o structură modernă, eficientă cu facilități de intervenții de endoprotezare aortică de înaltă performanță. Aceasta are menirea de a oferii populației județului și profesioniștilor din domeniul sănătății, precizia diagnosticului și efectuarea intervențiilor de endoprotezare aortică în condiții de maximă siguranță. Spitalul Județean  a reușit să atragă reputați specialiști din diverse domenii medicale inclusiv în intervenții de endoprotezare de aortă. Acest lucru creează un sentiment de încredere ridicat în rândul echipei medicale, încredere ce este transmisă mai departe pacientului prin întreg serviciul medical oferit. Toate acestea reprezintă dovada noastră de loialitate pentru binele pacientului”, a declarat Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.