Video|Trei bărbați găsiți băuți la volan. Unul nici n-avea permis

Participanţii la traficul rutier au nevoie de siguranţă, iar poliţiştii sunt prezenţi pe drumurile publice în primul rând pentru a contribui la diminuarea numărului de evenimente rutiere şi implicit de persoane rănite. Astfel, doi bărbaţi care conduceau în stare de ebrietate au fost opriţi joi de poliţiştii din Şomcuta Mare înainte de a fi implicaţi în accidente de circulaţie. Un altul a apucat să lovească ușor o mașină.

Unul dintre ei, tânăr de 31 de ani, a fost oprit în Buciumi. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Celălalt bărbat, de 36 de ani, a fost oprit în Vălenii Şomcutei. Concentraţia indicată de aparatul etilotest a fost de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alcoolul nu i-a purtat noroc nici unui şofer din Baia Mare. Tot joi, acesta a a condus un autoturism între localităţile Ulmeni și Mânău, a avariat uşor un alt autovehicul şi şi-a continuat deplasarea, însă a fost oprit la scurt timp de poliţiştii din Ulmeni. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei bărbaţi au fost conduşi la spital sau centre de permanenţă pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să fie propuse măsuri legale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.