VIDEO | Transport de urgență cu avionul pentru un bebeluș de șase luni din Baia Mare

Caz de primă urgență. Un bebeluș de numai șase luni, din Baia Mare a suferit arsuri grave, pe 20% din suprafața corupului,  în urma unui accident casnic. Acesta a fost trasnportat de urgență la o clinică din București, fiind necesară intervenția unui avion echipat special pentru executarea misiunilor aeromedicale..

La câteva ore după ce au dus la bun sfârșit o misiune umanitară în Germania, cadre de la Inspectoratul General de Aviație din cadrul M.A.I., comandorul Olteanu Emil și căpitan-comandorul Adochiței Cătălin au fost  solicitați din nou, de data aceasta să salveze un copil în vârstă de doar 6 luni, care a suferit arsuri pe 20% din suprafața corporală.

Având în vedere starea gravă a copilului și necesitatea transferării acestuia de la Baia Mare la o unitate spitalicească din București, a fost solicitat avionul Cessna Citation V, echipat pentru executarea misiunilor aeromedicale.

Pe tot parcursul zborului, copilul a fost monitorizat și asistat de o echipă medicală din cadrul UPU-SMURD a Spitalului Clinic de Urgență București.

Inspectoratul Poliției Județului Maramureș s-a autosesizat cu privire la eveniment și vor desfășura activități de verificare pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.