Traian Rareș Tuș, elev la Colegiul ”Gheorghe Șincai”, a luat medalie de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică Columbia 2021

Elevii români au obținut 9 medalii la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică Columbia 2021, potrivit edupedu.ro. Este vorba despre o medalie de aur, două de argint și șase de bronz, plus o mențiune. Olimpiada s-a desfășurat online, cu monitorizare audio-video.

Una dintre medalii, de argint, a fost obținută de Traian Rareș Tuș (foto stânga), elev la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare.

Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică Columbia 2021 (IOAA –Columbia 2021), ediția a 14-a, a avut loc în perioada 14-21 noiembrie. România a participat alături de alte 62 de țări. Elevii au fost organizați în două echipe de câte cinci, coordonați de trei lideri de echipă.

La IOAA – Columbia 2021, din cauza pandemiei, fiecare țară participantă și-a reunit lotul reprezentativ într-un singur loc (Suceava în cazul României), iar subiectele pentru olimpiadă au fost transmise de către țara organizatoare, Columbia.

După terminarea fiecărei probe, lucrările scrise ale elevilor au fost scanate și trimise în Columbia spre corectare, către Comitetul Științific, un juriu format din oameni de știință din țara organizatoare.

Sursa foto mare: edupedu.ro. Foto mic: Facebook / Traian Rareș Tuș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.