Traian Igaş: Absolvenţii Academiei de Poliţie şi ai şcolilor de subofiţeri, angajaţi începând de anul viitor, în funcţie posturile vacante

Traian Igaş: Absolvenţii Academiei de Poliţie şi ai şcolilor de subofiţeri, angajaţi începând de anul viitor, în funcţie posturile vacante

Absolvenţii Academiei de Poliţie şi absolvenţii şcolilor de subofiţeri ar putea fi angajaţi, începând din ianuarie 2012, în funcţie de posturile rămase vacante, după restructurările care urmează a se finaliza peste două luni, a declarat vineri, la Reşiţa, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

‘Până în luna octombrie vom definitiva întregul proces de restructurare, iar toate posturile care se vor vacanta după această dată, din ianuarie, vor fi ocupate de absolvenţii Academiei de Poliţie sau de absolvenţii şcolilor de subofiţeri. Estimăm că, până în luna martie sau aprilie 2012, urmărind un grafic al celor care se pensionează sau pleacă din sistem, vom reuşi să îi angajăm pe aceşti tineri absolvenţi din 2011’, a declarat, vineri, la Reşiţa, ministrul Traian Igaş. 
Referindu-se la procesul de disponibilizare care se desfăşoară în MAI, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, col. Marcel Lucaciu, a afirmat că actualele criterii după care s-au făcut restructurările nu sunt perfecte şi, prin urmare, va cere ministrului Traian Igaş să fie modificate. Acestea derivă, însă, din inegalităţi de 20 de ani în structurile ministerului şi din actuala legislaţie, care impune un număr fix de persoane angajate la numărul de locuitori dintr-un judeţ. 
Un exemplu în acest sens este chiar Caraş-Severinul, care, deşi are un număr foarte mic de locuitori, suprafaţa judeţului este foarte mare, iar relieful diversificat, fapt care îngreunează deplasarea maşinilor de intervenţie. 
‘Angajările, la pompieri, au avut la bază numărul locuitorilor, iar în România, judeţele sunt categorisite pe două tipuri: de tip I şi de tip II. Consider că acest criteriu nu este cel mai fericit. Putem vorbi de PIB, de contribuţia consiliilor judeţene la dezvoltarea structurilor respective, de suprafaţă sau de tipurile de risc. Or, oamenii trebuie să primească acelaşi nivel de securitate, fapt pentru care domnul ministru a solicitat ca din judeţele foarte mici să nu fie daţi oameni afară, astfel încât să se ajungă la un echilibru’, a precizat şeful IGSU. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.