Tot mai mulţi americani bogaţi renunţă la cetăţenie din cauza legislaţiei privind taxele

Tot mai mulţi americani bogaţi renunţă la cetăţenie din cauza legislaţiei privind taxele

Numărul americanilor bogaţi care renunţă la cetăţenie a crescut în ultima perioadă, situaţia fiind explicată de modificarea legislaţiei SUA privind taxele, potrivit cotidianului New York Times. Astfel, 499 de americani destul de bogaţi pentru a fi obligaţi să anunţe Fiscul au renunţat la cetăţenie în primul trimestru al anului, potrivit datelor publicate de Andrew Mitchel, avocat specializat în sistemul internaţional de taxe, bazate pe cifre anunţate de autorităţile americane.
În primele trimestre ale ultimilor şapte ani, numărul bogaţilor care au renunţat la cetăţenia americană a fost în medie de 115.
Explicaţia constă în două modificări de natură tehnică aduse legislaţiei din domeniul taxelor, a explicat Mitchel.
Astfel, în 2008 s-a eliminat obligaţia de a depune acte la fiscul american pentru deducerile fiscale pe o perioadă de zece ani după renunţarea la cetăţenie, în timp ce numărul de zile care pot fi petrecute pe teritoriul SUA fără a intra sub incidenţa sistemului fiscal al Statelor Unite a crescut de la 30 la 120. Potrivit legislaţiei anterioare schimbărilor din 2008, dacă o persoană petrecea peste 30 de zile anual pe teritoriul SUA după ce renunţa la cetăţenie era obligată să plătească taxe ca cetăţean american.
Totodată, tratarea pe larg în presă a penalităţilor care trebuie plătite pentru neraportarea de conturi în paradisurile fiscale ar putea fi o a doua cauză, notează Mitchel.MEDIAFAX

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.