Evaluarea naţională la clasa a VIII-a: Subiectele au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate

Evaluarea naţională la clasa a VIII-a: Subiectele au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate

Evaluarea naţională la clasa a VIII-a a început fără probleme, subiectele au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate de către toate cele 1.438 de centre de comunicare, respectiv toate inspectoratele şcolare judeţene, informează Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului.
 "Subiectele au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate de către toate cele 1.438 de centre de comunicare, respectiv toate inspectoratele şcolare judeţene, aplicându-se procedurile electronice de securitate. În concluzie, prima probă din cadrul evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a – proba scrisă la Limba şi literatura română, programată luni, 20 iunie, începe la ora 9.00, conform graficului stabilit", a precizat MECTS în comunicatul de luni dimineaţa.
Pentru susţinerea probei s-au înscris 223.222 elevi, examenul fiind organizat în 4.973 de unităţi de învăţământ.
Accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise.
Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat zece variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute, a precizat MECTS.
Varianta de subiect a fost extrasă luni dimineaţă şi transmisă celor 1.438 de centre de comunicare, respectiv către toate inspectoratele şcolare judeţene.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.