Tot mai multe cazuri de muncă fără forme legale descoperite la nivelul judeţului Maramureş

Tot mai multe cazuri de muncă fără forme legale descoperite la nivelul judeţului Maramureş

  Pe parcursul lunii septembrie, reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures au controlat  314 societati comerciale din judet. Controalele s-au lasat cu sanctiuni in valoare de 198.500 lei. Cele mai multe amenzi au fost aplicate  pentru munca la negru . Tot pe parcursul lunii septembrie au fost inregistrate 10 accidente de munca, dintre care unul mortal.

Cele mai multe coantroale,162 au vizat relatiile de munca, iar 152 de controale au vizat respectarea normelor referitoare la sanatatea si securitatea in munca. Valoarea totala a sanctiunilor s-a ridicat la suma de 198.500 lei. Din aceasta 80.000 lei o reprezinta amenda aplicata  pentru munca la negru, fiind identificate 20 de persoane care lucrau fara forme legale, printre care trei femei si un tanar. Este ingrijorator faptul ca fata de aceeasi perioada a anului 2010, munca la negru a cunoscut o crestere semnificativa. Daca in primele noua luni ale lui 2010 au fost identificate 94 de persoane care munceau la negru, in acest an, in acelasi interval, au fost gasiti 213 angajati ce lucrau fara forme legale. 
 In urma controalelor din luna precedenta, un angajator s-a ales cu plangere penala, pentru ca avea in firma mai multe persoane care lucrau fara forme legale de munca.
 Pe parcursul lunii septembrie s-au inregistrat 10 accidente de munca, dintre care unul mortal, iar celelalte 9 s-au soldat cu incapacitate temporara de munca.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.