VIDEO | Toate dozele de vaccin antigripal au fost distribuite în județul Maramureș

Vaccinul antigripal a ajuns la populație. Toate dozele de vaccin au fost distribuite în județul Maramureș.

Numărul dozelor de vaccin antigripal necesare pentru județul Maramureș au ajuns însă de săptămână trecută.

Direcția de Sănătate Publică Maramureș a primit săptămână trecută ultima parte a dozelor de vaccin alocate ca urmare a cartagrafierii care s-a făcut la începutul lunii septembrie în județul Maramureș. Vaccinurile au fost distribuite către toate entitățile medicale servicii de urgență, medici de familie, urmând ca ultima parte să fie distribuite și către populație pentru a putea fi vaccinați. Acest vaccin se înscrie în Programul Național de Vaccinare, Control și Supraveghere a Bolilor Transmisibile, care se administrează cu titlul de gratuitate”, spune Rareș Pop, director DSP Maramureș.

Vaccinul antigripal se adminsitrează cu prioritate categoriilor de risc și serviciilor de urgență.

”Pentru orice fel de perioadă a anului, doza de vaccin administrat a asigurat protecția populației față de anumite virusuri care se transmit la un anumit interval de timp cu circulație crescută și aici fac referire în primul rând la perioada rece din cursul anului, asigurând o protecție față de anumite infecții care pot fi dobândite în această perioadă”, spune Rareș Pop, director DSP Maramureș.

Vaccinurile gripale ajută organismul să dezvolte anticorpi împotriva virusurilor gripale, în aproximativ două săptămâni după administrare. Acești anticorpi asigură o protecție împotriva infecției cu virusurile incluse în vaccin.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.