VIDEO | Pentru prima dată și cartierele Iapa, Șugău și Valea Cufundoasă din Sighetu Marmației vor avea parte de un brad de Crăciun

Pentru prima dată și cartierele Iapa, Șugău și Valea Cufundoasă din Sighetu Marmației vor avea parte de un brad de Crăciun. Brazii sunt puși la dispoziție de administrația publică locală, dar ornamentele vor fi confecționate de sigheteni, dornici să dea o mână de ajutor.

Pentru că anul acesta nu este permisă organizarea Târgurilor de Crăciun, Adriana Curmei, consilier local a postat pe pagina sa de facebook un mesaj către sigheteni. ”De data asta vă provoc la un altfel de târg, Târgul bunătății și un Crăciun fericit în comunitate. Să arătăm și de data asta că voluntariatul și omenia nu și-au pierdut însemnătatea”. Consileirul local îndeamnă sighetenii să fie voluntari și solidari și să ajute la împodobirea celor trei brazi destinați cartierelor Iapa, Șugău și Valea Cufundoasă..

”Am hotărât împreună cu colegii mei, consilierii locali, ca și sighetenii din cele trei cartiere mărginașe, Iapa, Șugăi și Valea Cufundoasă, să se bucure de Crăciun. Să aducem și acestor copii bucuria sărbătorilor de iarnă, iar Moșul să poată să le aducă cadorui la bradul din cartierul lor. Pentru că anul acesta nu mai putem organiza  Târgul de Crăciun, voluntarii care trebuiau să mă ajute pentru acest târg, au promis că vor face podoabele pentru cei trei brazi. Vom avea o tematică pentru cei trei brazi, de crmatică, și vom încerca să facem cei trei brazi să fie speciali pentru acești oameni”, spune Adriana Curmei, consilier local.

Sighetenii din cele trei cartiere s-au bucurat la aflarea veștii că vor avea parte de un brad împodobit. Copiii vor primi astfel în mijlocul lor pe Moș Nicolae. Până în cinci decembrie, bradul trebuie să fie împodobit. Ornamentele sunt confecționate cu multă migală de câteva sighetence pricepute.

Tocmai din cauză că nu se mai putea face achiziționarea în timp a podoabelor pentru cei trei brazi, acestea vor fi realizate hand made. Brazii sunt deja poziționați, luminițele există din partea primăriei. Mai așteptăm să fie predate podoabele.  Luminițele vor fi pornoite pe date de 5 decembrie, în Ajun de Moș Nicolae”, menționează Adriana Curmei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.