Tinerilor care beau alcool în mod regulat le este afectată capacitatea de memorare

Tinerilor care beau alcool în mod regulat le este afectată capacitatea de memorare

Tinerii care beau alcool în mod regulat prezintă un risc crescut de a-şi pierde, pe termen lung, din capacitatea de memorare. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii spanioli de la Universitatea Santiago de Compostela. Tinerii sigheteni insa se pare ca nu au aflat inca despre aceasta descoperire, acestia fiind deseori surprinsi de oamenii legii in barurile din apropierea unitatilor de invatamant.
Nu este pentru prima data cand din partea autoritatilor sosesc comunicate din care aflam ca tinerii sigheteni sunt surprinsi prin barurile din oras. Putini dintre ei stiu  probabil ca, potrivit unui studiu realizat pentru stabilirea efectelor consumului de alcool, structura cerebrală este sensibilă la componentele otrăvitoare ale alcoolului. Substanţele din alcool deteriorează memoria indiferent de vârstă, dar cei mai afectaţi sunt tinerii care consuma băuturi alcoolice de la vârste fragede. Concluziile cercetării arată că alcoolul afectează hippocampusul, o componentă importantă a creierului uman care face parte din sistemul limbic şi joacă un rol major în consolidarea informaţiilor din memorie.
Un nou episod de acest fel a avut loc miercuri, 25 mai, cand jandarmii sigheteni, în cooperare cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ din Sighetu Marmaţiei, au desfăşurat o acţiune comună, în scopul prevenirii absenteismului şcolar şi a faptelor de natură antisocială din rândul elevilor. Astfel au fost surprinşi 4 elevi, care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiilor de învăţământ în timpul programului educaţional, fiind găsiţi în barurile din apropierea şcolilor. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu avertismente scrise şi cu amenzi în valoare totală  de 25,00 lei.
Dependenţa de alcool este întâlnită la un număr din ce în ce mai mare de adolescenţi. Este vârsta la care vor să experimenteze, să-şi satisfacă curiozitatea, să dobândească admiraţia celor din anturajul lor. Cu siguranta nu este usor a găsi remediu unei astfel de  situaţii, cu toate acestea, cele mai eficiente strategii potrivit cercetatorilor includ mesaje care sensibilizează individul, grupul sau grupurile din care acesta face parte.
                

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.