Tinerii de la CNDV, Sighet- premiați la un festival de book-trailere

Inivtații ediției din  această săptămână a emisiunii ”Lucruri, fapte și oameni de valore”sunt cei 11 membri ai Clubului Nordic Destinat Vizionarilor (CNDV), din cadrul Colegiului Național ”Dragoș Vodă”, alături de profesorul coordonator, Brândușa Oanță. Tinerii au participat cu un trailer la festivalul concurs BOOVIE, concurs de book- trailere și au obținut o mențiune.

Boovie este un festival-concurs de book-trailere organizat de Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani – profesor Carmen Ion – și Asociația Grow Up Project Focșani care oferă participanților o formă de instruire bazată pe dezvoltare personală și mijloace nonformale: citire, actorie, scriere creativă, montare-editare video, cinematografie. Scopul concursului constă în motivarea elevilor să citească în mod conștient prin realizarea unui book-trailer care să surprindă esența unor romane reprezentative pentru viața adolescentului din toate timpurile și din toate zonele lumii. Cultivarea interesului pentru lectură, dezvoltarea empatiei și a capacității de lucru în echipă, crearea unei viziuni multiculturale sunt câteva dintre obiectivele acestui festival. rezultatul final: book-trailer-ul romanului Pelinul Negru.

Emisiunea va fi difuzată la TV Sighet în weekend, sâmbătă,5 septembrie, de la ora 19:00 și în reluare duminică, 6 septembrie, de la orele 12:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.