Ţigări de contrabandă transportate cu sania peste Prutul îngheţat

Ţigări de contrabandă transportate cu sania peste Prutul îngheţat

Poliţiştii de frontieră din nordul ţării au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, acţiuni pentru combaterea contrabandei cu ţigări, în urma acestora fiind depistaţi şi reţinuţi unsprezece bărbaţi care au încercat să introducă ilegal în România peste 21.260 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 144.000 lei, de provenienţă ucraineană şi R. Moldova.  În dimineaţa zilei de 28 februarie 2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Stânca – jud Botoşani au observat, pe direcţia localităţii Ripiceni, cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune, două persoane care au trecut frontiera de stat dintre R. Moldova şi România, peste podul de gheaţă format pe râul Prut.
Un echipaj mobil al poliţiei de frontieră s-a deplasat la faţa locului, fiind retinuţi doi bărbaţi aflaţi pe malul românesc al râului Prut, iar la aproximativ 100 de metri de aceştia au descoperit trei saci din rafie şi o sanie.
Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea bărbaţilor şi au stabilit că aceştia sunt cetăţenii români Nicolae B., de 46 ani, şi Liviu C., de 24 ani. În urma cercetărilor efectuate s-a constat că cei doi bărbaţi au trecut ilegal frontiera de stat pe podul de gheaţă format pe râul Prut, transportând cu ajutorul saniei cele trei colete ce conţineau 9.365 pachete de ţigari, marca Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova. Şi la nivelul Sectorului P.F. Rădăuţi – jud. Suceava s-a declanşat, în data de 28.02.2012, o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel, lucrătorii noştri au observat,  în apropierea  liniei de frontieră un grup de persoane care transporta spre interior mai multe colete voluminoase ce conţineau ţigări de contrabandă.
Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea şi urmărirea suspecţilor reuşindu-se reţinerea a cinci bărbaţi identificaţi ca fiind: B. Ioan, în vârstă de 20 ani, C. Ionel, în vârstă de 20 ani, C. Vasile, în vârstă de  22 ani, C. Adrian, în vârstă de  21 ani şi C. Gheorghiţă, în vârstă de 20 ani, domiciliaţi în localitatea Vicovu de Sus.
Au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene pentru efectuarea cercetării în comun a evenimentului.
          În urma inventarierii coletelor cu ţigări a rezultat cantitatea de 7.998 pachete  de ţigări de provenienţă  R. Moldova.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.