Ţigări de contrabandă la Sighet

Ţigări de contrabandă la Sighet

Politistii de frontiera maramureseni au surprins si retinut doi cetateni ucraineni care au încercat sa introduca ilegal în România 12 baxuri de tigari provenite din contrabanda.
Miercuri 30 martie în jurul orei 22.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au prins în flagrant doi cetateni ucraineni care transportau de la linia de frontiera spre interiorul tarii mai multe colete ce contineau tigari provenite din contrabanda.
În urma cercetarilor efectuate împreuna cu autoritatile de frontiera ucrainene, acestea au informat ca pe malul ucrainean al râului Tisa a fost descoperita o barca pneumatica folosita în activitatea infractionala.
Totodata, la cercetarea terenului au fost descoperite 12 colete ambalate în folie de culoare neagra ce contineau 5.990 pachete tigari de provenienta ucraineana în valoare de aproximativ 50.000 lei.
Celor doi barbati, identificati ulterior ca fiind ambii cetateni ucraineni, politistii de frontiera le-au întocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat. Acestia au fost retinuti pentru 24 de ore si urmeaza a fi luate masurile legale ce se impun.
Întreaga cantitate de tigari a fost ridicata în vederea confiscarii.
Cercetarile continua pentru depistarea si retinerea altor persoane implicate si a probarii întregii activitati infractionale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.