Angajaţii Spitalului din Baia Mare pe drumuri

Angajaţii Spitalului din Baia Mare pe drumuri

Ieri 31 martie, la sedinta comisiei de dialog civic s-a discutat situatia spitalelor din orasele Baia Sprie si Somcuta Mare, respectiv a angajatilor acestor spitale. La Palatul Administrativ au fost prezenti si angajati ai celor doua spitale. La finalul întâlnirii,  liderul sindical si directorul DSP, Rares Pop, au expus situatia si demersurile care vor fi initiate pentru a le asigura angajatilor acestor doua spitale locuri de munca.
Liderul sindical Florin Hossu a precizat ca trecerea acestor unitati medicale s-a efectuat în graba, iar noua comasare a unitatilor medicale, respectiv transformarea acestor spitale în azile de batrâni va lasa angajatii fara locuri de munca. Acesta a acuzat conducerea Directiei de Sanatate Publica de comunicare deficitara cu ministerul de resort si sindicatele maramuresene (Sindicatul medicilor si sindicatele confederatiilor din judet, mai putin sindicatul Sanitas).
Prefectul Sandu Pocol a declarat ca s-a întâlnit cu directorul Spitalului Judetean de Urgenta "Constantin Opris" din Baia Mare, Calin Pop, împreuna cu care va încerca deblocarea unor posturi medicale pentru a putea prelua medicii si asistentii medicali din cele doua spitale având în vedere ca spitalul judetean este în reabilitare. S+a luat în calcul posibilitatea înfiintarii a doua sectii externe, cu locatia la cele doua spitale. Aceste propuneri au fost discutate si la videoconferinta de ieri cu reprezentantii Ministerului Sanatatii.
În cadrul sedintei au mai avut loc discutii pentru transformarea acestor spitale în unitati medicale aflate în subordinea consiliilor locale si care sa functioneze în parteneriat public privat.  Personalul TESA din cele doua institutii medicale nu se regaseste în distribuirea angajatilor si exista posibilitatea ca acesta sa fie trecut în somaj. Este vorba de aproximativ 22 de persoane, a precizat directorul DSP, Rares Pop. Acesta a explicat  personalului medical angajat din spitalele Baia Sprie si Somcuta Mare ca, pâna la data de 5 aprilie, se va cunoaste pentru ce post a aplicat fiecare, urmând ca în data de 6 aprilie sa le fie comunicat locul de munca la care trebuie sa se prezinte. Nimeni din personal medical nu va ramâne fara loc de munca în zona Baia Mare, a dat asigurari directorul DSP, iar spitalele care vor absorbi angajatii celor doua spitale va avea crescut fondul de salarii în asa fel încât sa se încadreze în plafonul de 70%. Si liderul sindical Sanitas Baia Mare le-a cerut acestor angajati sa nu refuze noul loc de munca.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.