Ţigări de contrabandă depistate pe comunicaţii

Ţigări de contrabandă depistate pe comunicaţii

 Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina  – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei  au depistat în trafic un cetăţean român care transporta cu un autoturism 4.500 pachete cu ţigări provenite din contrabandă, în valoare de peste 40.000 lei, care urmau să  fie comercializate pe piaţa neagră din judeţul Suceava.   

        În ziua  de 08.03.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au efectuat semnalul regulamentar pentru a opri la control pe D.J. 209 G, un autoturism marca „ Audi A8” suspect că transporta ţigări de contrabandă.
Conducătorul auto a ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră demarând în trombă spre localitatea Vicovu de Sus.
În acel moment lucrătorii noştri au trecut la urmărirea suspectului folosind semnalele acustice şi luminoase, iar după aproximativ 2 km s-a reuşit blocarea maşinii şi imobilizarea şoferului identificat ca fiind P. Petru,  în vârstă de 22 de ani, domiciliat în comuna Brodina.
La controlul efectuat asupra maşinii au fost descoperite 9 colete ce conţineau 4.500 pachete cu ţigări de provenienţă R. Moldova.
În continuarea cercetărilor s-a constatat că la activitatea de contrabandă a participat şi T. Adrian, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în aceeaşi localitate.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.
Pe numele lui P. Petru, a fost emisă ordonanţă de reţinere pe 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Întreaga cantitate de ţigări,  în valoare de peste 40.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul marca „Audi A8”, în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina în vederea continuării cercetărilor.       

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.