VIDEO | Țigări de contrabandă de peste 358.000 de lei confiscate

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, peste 30.500 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 358.000 de lei.

Marți, lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Siret u oprit în trafic pentru control un autoturism înmatriculat în Polonia, în care se aflau  trei bărbaţi, doi cetăţeni ucraineni şi unul cu dublă cetăţenie, română și ucraineană. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj, în portiere, precum şi în spaţii special   amenajate 3.000 de pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană. Țigările au fost confiscate, iar autoturismul în valoare de 6.500 de lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră.

Tot marți, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră  Izvoarele Sucevei a fost declanșată o acțiune în cooperare cu Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Un echipaj al poliției de frontieră a observat în apropierea graniței un autoturism de teren al cărui şofer, la vederea oamenilor legii, a abandonat maşina şi a fugit în zona împădurită. Poliţiştii de frontieră  au acționat pentru  reţinerea bărbatului, trăgând și trei focuri de avertisment, însă contrabandistul a reușit să scape. În autoturismul de teren înmatriculat în Marea Britanie au fost descoperite aproape 15.000 de pachete cu țigări.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare – structură a ITPF Sighet – au desfășurat marți o acțiune pe linia combaterii contrabandei și a traficului ilicit cu produse accizabile. Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism  care circula pe o stradă din municipiul Satu Mare. Conducătorul auto și-a continuat deplasarea în mare viteză, ignorând semnalele. Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la urmărirea acestuia, iar la scurt timp au găsit mașina abandonată la câteva străzi distanță. În mașină s-au găsit 6.500 de pachete cu țigări toate cu timbru duty free Ucraina. Autoturismul, în valoare de aproximativ 23.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Satu Mare.

De asemenea, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a observat mai mulți bărbați care transportau colete voluminoase, de la graniță către interior. Când au observat echipajul, cei în cauză au fugit în Ucraina. Au lăsat în urmă 6.498 de pachete cu țigări, în valoare de 77.000 de lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.