Ţigări de contrabandă capturate în munţii Maramureşului

Ţigări de contrabandă capturate în munţii Maramureşului

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au descoperit şi confiscat în urma unei acţiuni specifice desfăşurată la frontiera verde, 5.960 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 50.000 lei.
În data de  24 iunie 2011, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vişeu de Sus, pe timpul executării misiunilor specifice în zona de competenţă, au observat pe teritoriul ucrainean, în apropierea frontierei de stat, un autocamion lângă care se aflau două persoane.
Poliţiştii au procedat la cercetarea terenului, iar pe teritoriul României, la aproximativ 15 m de linia de frontieră, au descoperit ascunse în vegetaţie, 12 colete voluminoase ce conţineau 119.200 ţigarete (5960 pachete ţigări) de provenienţă ucraineană.
Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene împreună cu care s-a desfăşurat cercetarea în comun a evenimentului. În urma verificărilor s-a constatat faptul că ţigările de contrabandă au fost descărcate din camionul respectiv şi introduse ilegal în România peste frontiera verde de către doi bărbaţi.
În prezent unul dintre suspecţi a fost identificat în persoana lui Vasilievici B.,cetăţean ucrainean, în vârstă de 36 ani.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.
Întreaga cantitate de țigări în valoare de aproximativ 50.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.
Cercetările sunt continuate în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.