Baia Mare: Ziua Drapelului National

Baia Mare: Ziua Drapelului National

Ziua Drapelului National a fost sarbatorita in aceasta dimineata in Baia Mare printr-un ceremonial militar si religios. Drapelul national a fost coborat sambata seara de pe catargul din fata Consiliului Judetean Maramures dupa care a fost dus la Biserica "Sf. Nicolae" din Baia Mare. In aceasta dimineata, la ora 08:00, a avut loc oficierea slujbei religioase in biserica si sfintirea Drapelului de Stat, dupa care a fost transportat in Piata Tricolorului.

Drapelul National a fost primit de militarii din Garda de Onoare a Drapelului National insotita de sportivii baimareni pentru a-l inalta pe catarg.

Drapelul de lupta a fost salutat de autoritatile judetene si locale. Prefectul Sandu Pocol, secretarul Consiliului Judetean Maramures, Dumitru Dumuta si primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, au rostit alocutiuni despre semnificatia evenimentului. La eveniment au mai luat parte angajati ai administratiei publice locale, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si retragere, reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, Directiei Judetene de Informatii Maramures, Oficiului Judetean de Telecomunicatii speciale, din justitie, parlamentari, reprezentanti ai partidelor politice, ai serviciilor publice deconcentrate, sindicate, reprezentanti din invatamantul universitar si preuniversitar si ai societatii civile precum si corul "Crizanteme" al Asociatiei CASPEV Baia Mare.

Manifestarea s-a incheiat cu defilarea Detasamentului de Onoare si a Fanfarei militare. Imnul de stat a fost interpretat de soprana Cristina Bodea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.