Teste gratuite ale glicemiei oferite de medici voluntari, membri ai cluburilor Lions Club ” Marmația” şi Leo Club „Simba” Sighetu Marmației

Sighetenii care doresc să-şi evalueze starea de sănătate vor beneficia gratuit de teste de glicemie, joi, 14 noiembrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Campania este organizată de către Lions Club ” Marmația” şi Leo Club „Simba” Sighetu Marmației.

Acțiunea de voluntariat la care vor lua parte medici din cluburile Lions Club ” Marmația” şi Leo Club „Simba” Sighetu Marmației  se va desfăşura joi, în între orele 15.00-17.30, în mai multe farmacii din Sighetu Marmației, dar și la o farmacie din comuna Bârsana.

Cu această ocazie, echipa de medici va face gratuit teste de glicemie. Acesta este al VII-lea an consecutiv în care Clubul Lions ”Marmația” susţine Ziua Mondială a Diabetului, zi care  are loc în fiecare an în data de 14 noiembrie, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Această zi este marcată la nivel internaţional de către toate asociaţiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât şi de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.

Este important să ne testăm măcar o dată pe an glicemia, deoarece diabetul zaharat face parte din categoria bolilor cronice netransmisibile, care se află pe locul 3 la nivel mondial la numărul de decese, după bolile cardiovasculare și cancer. Se preconizează că până în anul 2025, pe plan mondial vor exista peste 450 de milioane de persoane care vor suferi de diabet.

În Sighet, farmaciile în care se va evaluagratuit  nivelul glicemiei  sunt CATENA (noua farmacie din Cuza Vodă), NORDPHARM, VIVA şi TEDANA ( între orele 15.30-17.30) și MADFARM , din Bârsana.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.