VIDEO | Termenul de depunere a cererilor pentru apicultori pe Programul Național Apicuol s-a prelungit până la 1 septembrie

Termenul de depunere a cererilor pentru apicultori pe Programul Național Apicuol s-a prelungit până la 1 septembrie.  Programul se întinde pe trei ani și are scopul de îmbunătățire a producției și comercializării produselor apicole

Mai mulți apicultori s-au arătat interesați de Programul național apicol în acest an, decât anul trecut.

Pentru Programul național apicol care se întinde pe o perioadă de trei ani de zile, fermierii trebuiau să depună cererile până la data de 1 august. Data de 1 august fiind o zi nelucrătoare, s-a decalat termenul, ultima zi de depunere fiind 3 august.În județul nostru, până la data limită de depunere a cererii, au depus cereri 204 apicultori pentru o valoare de peste un milion de lei”, specifică Floin Urs, director executiv adjunct APIA Maramureș.

Au fost mai mulți apicultori față de anul trecut, când au depus cereri în jur de 180 de apicultori.

Până la data limită de depunere, aceștia trebuiau să depună și anumite deocumente, respectiv copie după probele de analiză a mierii specializate și o copie după cartea de identitate a remorcilor apicole pentru cei care achiziționau astfel de utilaje. Mulți apicultori au spus că sunt în imposibilitatea de a prezenta aceste documente până la data limită de depunere a cererilor , adică 1 sau 3 august, printr-un act normativ s-a prelungit acest termen, astfel că, apicultorii care au depus cereri de plată în termen, documentele la care mă refeream, le pot depune până la data de 1 septembrie”, spune Florin Urs.

Scopul Programului național apicol pentru perioada 2020-2022, denumit în continuare Program, este de îmbunătățire a producției și comercializării produselor apicole prin acordarea apicultorilor de sprijin financiar pentru decontarea analizelor fizico-chimice care să ateste calitatea mierii și pentru achiziționarea de: medicamente pentru tratarea uno boli la albine.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.