Temperaturi cu minus în Maramureş şi porţiuni de gheaţă în zona montană a oraşului Cavnic

Temperaturi cu minus în Maramureş şi porţiuni de gheaţă în zona montană a oraşului Cavnic

       Vremea rece şi temperatura scăzută de pe parcursul nopţii şi acestei dimineţi (-6 grade Celsius)  au favorizat formarea unor mici porţiuni de gheaţă pe trosnoane ale drumurilor judeţene (DJ 184 şi DJ 109F) în zona montană a oraşului Cavnic, a pârtiilor de schi şi în zona podeţelor, datorită influenţei curenţilor de aer rece şi a umidităţii. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţine viabilitatea pe timp de iarnă a celor două drumuri judeţene au intervenit cu un utilaj şi au împrăştiat şase tone de material antiderapant. La această oră carosabilul celor două drumuri judeţene este parţial umed.
        Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale din judeţ este uscat şi curat, excepţie fâcând un tronson al DN 18, în Pasul Gutâi, unde între km 27 şi km 38, drumul este parţial umed.
         Temperaturi înregistrate pe parcursul acestei nopţi: -2 grade Celsius în Pasul Gutâi; -4 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus; -5 grade Celsius în Baia Mare şi Copalnic Mănăştur; -7 grade Celsius la Petrova şi -8 grade Celsius la Borşa.
         Serviciul Judeţean de Ambulanţă a transportat, noaptea trecută, la Unitatea Primire de Urgenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" o persoană fără adăpost care suferea de hipotermie.
          Valori ale temperaturii aerului înregistrate acum în judeţ: -7 grade Celsius la Târgu Lăpuş; -5 grade Celsius la Iezer şi la Dragomireşti; -4 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei; -3 grade Celsius la Ocna Şugatag şi Borşa, -2 grade Celsius în Baia Mare şi la Săpânţa. Cea mai scăzută temperatură în judeţul Maramureş a fost de -9 grade Celsius, la Târgu Lăpuş.
         Debitele şi cursurile râurilor din judeţ au fost uşor influenţate de fenomenele de iarnă instalate. Există gheaţă la mal pe cursurile râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Mara, Sălaj, Lăpuş, Suciu şi Cavnic. Pe râul Iza, la Vadu Izei, s-a format un pod de gheaţă. Apa râului curge pe sub podul de gheaţă şi nu sunt semnalate probleme deosebite.
         Meteorologii au prognozat şi pentru astăzi o vreme rece. Cerul va fi variabil. În zona Carpatilor Orientali vor fi condiţii de fulguială, în cursul zilei. Vântul va sufla slab la moderat.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 7 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi -9 grade Celsius, izolat mai coborâte în depresiuni, unde valoarea poate ajunge până la –11 grade Celsius.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.