20 de pompieri maramureşeni au participat la Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta si Salvari in Situatii Speciale

20 de pompieri maramureşeni au participat la Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta si Salvari in Situatii Speciale

În perioada 09.11.2011 – 12.11.2011, 20 de cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băseşti“ al judeţului Maramureş au participat la a III-a EDITIE A CONFERINTEI NATIONALE DE MEDICINA DE URGENTA SI SALVARI IN SITUATII SPECIALE “ SEARCH AND RESCUE 2011”.
  Conferinta nationala s-a tinut la Baile Felix, moderatori au fost DR RAED ARAFAT – Subsecretar de Stat Ministerul Sănătății, col. MARCEL LUCACIU – Inspector general Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Gen. lt. Ing. MARCEL OPRIȘ –  Director Serviciul de Telecomunicații Speciale CDR. ROMEO LUPU – Inspectoratul General de Aviație, Lt. col. CLAUDIU ZOICAS- Delegatia parlamentara a Romaniei la NATO, RAGNAR BOE – NATO si altii.
S-au prezentat teme de interes major cum ar fi: sistemul de urgentă integrat – modelul românesc, particularitaţi privind intervenţia în situaţii de urgenţă generate de producerea unor evenimente C.B.R.N., Unitatea pentru primirea urgentelor – între capcane manageriale si concepte moderne de evaluare si tratament, principii de management in interventia medicala asupra victimelor umane ale unui cutremur,  capabilitatea “ NATO LEASONS LEARNED”, sistemul românesc de urgentă între Planul Rosu si Planul Alb – necesitatea standardizării managementului incidentelor cu victime multiple, cautare si salvare în mediul montan. Elicopterul o Șansă în plus.
Principalii beneficiari ai conferintei au fost paramedicii, loctiitorii commandantilor din cadrul tuturor subunităţilor de intervenţie ale inspectoratului, personalul de specialitate din cadrul structurilor subordonate, asistenta coordonatoare SMURD si inspectorul sef col. Ion POP. 
 In urma acestei conferinte, participantii au dobandit abilitati de gestionare si interventie in cazul situatiilor de urgenta speciale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.