Echipa de robotică a Colegiului Naţional “Dragoş Vodă”, s-a calificat la Regionala de la Cluj

Tech-X, echipa de robotică a Colegiului Naţional “Dragoş Vodă” din Sighetu Marmaţiei, a trecut cu bine și de etapa de la Blaj a competiţiei internaţionale “Nație Prin Educație”. Următoarea țintă este calificarea la națională.

Prima competiție, ce a avut loc la Cluj Napoca  a fost deosebit de benefică pentru echipa Tech-X, robotul conceput și programat de cei opt elevi ai echipei sighetene aducându-le un onorant loc opt din 26 de echipe înscrise în această primă etapă. Cu suuces au trecut și de cea de-a doua etapă, cea care a avut loc la Blaj, unde au reușit o calificare pentru Regionala Cluj ce va avea loc în data de 7-9 februarie. Atunci, vor concura 40 echipe.

”A fost o experiență foarte bună, o experiență interesantă. Ne bucurăm de evoluția noastră. Am avut o activitate a robotului mult mai bună la Blaj decât la demonstrativa de la Cluj-Napoca, am obținut un punctaj mult mai bun. Ne-am atins scopul, calificarea la Regionala de la Cluj care va avea loc peste două săptămâni”, mărturisește Arthur Fellner, inginer de system în cadrul Colegiului Național ”Dragoș Vodă”.

Mai sunt multe de făcut până la participarea de la Cluj, spune profesorul.

” După fiecare demonstrativă, vedem care ne sunt punctele tari și stabilim un plan de bătaie pentru următoarea etapă. La partea tehnică avem de lucru la roțile robotului, iar la partea de inteligență artificială avem multe lucuri de recuperat. Și ar mai fi două componente, breaul și gheara robotului, la care de asemenea trebuie să aducem îmbunătățiri. Dar sunt convins că vom reuși și mai departe, pentru că suntem o echipă foarte unită”, spune Arthur Felnner, inginer de sistem.

Targetul pe care și l-a propus echipa de robotică de la Sighet este calificarea la etapa națională a concursului. Echipa de robotică a Colegiului Naţional “Dragoş Vodă” din Sighetu Marmaţiei este formată elevii: Giurgi Darius (inițiator și lider), Holociuc David, Fonta Alin, Mihai Cosmin, Hasciar Vlad, Gherman Ovidiu, Vîrsta Anamaria, Dunca Ioana Florentina şi prof. Cornelia Hotea – mentor, prof. Arthur Fellner și Vasile Mih – comentori.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.