Tatăl premierului Emil Boc, Ioan Boc, a murit

Tatăl premierului Emil Boc, Ioan Boc, a murit

Ioan Boc, tatăl premierului Emil Boc, a murit după ce a suferit, marţi seară, un stop cardio-respirator, au declarat corespondentului MEDIAFAX surse medicale. Potrivit surselor citate, Ioan Boc a murit după ce a suferit un stop cardio-respirator, fiind resuscitat timp de peste 40 de minute, însă fără succes.

Tatăl premierului Emil Boc, Ioan Boc, a decedat, marţi seară, la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, la vârsta de 87 de ani, după ce a suferit, în ultimii ani, trei atacuri vascular-cerebrale, au declarat surse apropiate familiei. Sursele citate au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că premierul Emil Boc este aşteptat să sosească la Cluj-Napoca, însă nu au putut preciza cu exactitate când. Marţi seară, la ora 20.00, premierul Emil Boc a ajuns la Palatul Victoria pentru a conduce şedinţa de guvern, ultima din acest an, şedinţă care a fost încheiată după aproximativ 40 minute de la începere, premierul Emil Boc urmând să plece cu un avion spre Cluj-Napoca. Directorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca, Sanda Patrichi, declara, cu o zi în urmă, corespondentului MEDIAFAX că starea lui Ioan Boc, care a suferit un accident vascular cerebral şi a fost spitalizat, era stabilă. "Starea pacientului Ioan Boc este stabilă. Pacientul este stabil din punctul de vedere al tensiunii, cordului, analize sanguine. Nu este o condiţie foarte bună, dar sperăm să trecem peste asta şi lucrurile să se îmbunătăţească şi mai mult", declara Sanda Patrichi. După una dintre vizitele făcute la spital tatălui său în urmă cu o săptămână, premierul Emil Boc se declara mulţumit că starea acestuia se ameliorase. La ieşire, Boc declara că nu se aşteaptă la minuni în privinţa evoluţiei stării de sănătate a tatălui său, ci la "progrese mărunte". "Situaţia este relativ stabilă. Cu speranţă şi cu ajutorul lui Dumnezeu şi al medicilor sperăm să putem să facem progrese. Nu ne aşteptăm la minuni, ci la progrese mărunte. Jumătate din vindecare ţine de psihic şi cealaltă ţine de medici", afirma premierul Emil Boc cu aproape zece zile în urmă.

Ioan Boc, tatăl premierului Emil Boc, a suferit un accident vascular cerebral, fiind internat, în 13 decembrie, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca. În noiembrie, Ioan Boc, în vârstă de 87 de ani, a fost internat la Spitalul de Pneumologie din Cluj, cu o afecţiune pulmonară. El a fost externat după câteva zile, timp în care i-au fost făcute mai multe investigaţii şi i s-a recomandat un tratament.Tatăl premierului a suferit, anii trecuţi, alte două accidente vasculare cerebrale. Emil Boc îşi vizita părinţii în comuna clujeană Răchiţele de fiecare dată când îi permitea programul, în special de sărbătorile religioase, de Paşti şi de Crăciun. În vara acestui an, Ana şi Ioan Boc, părinţii premierului Emil Boc, au primit o diplomă şi un premiu de o sută de lei pentru că au împlinit peste 50 de ani de căsnicie de la autorităţile locale din comuna Mărgău, de care aparţine satul Răchiţele, localitatea natală a primului-ministru. Tot atunci, Ioan Boc a mai primit o diplomă şi pentru cei mai bătrâni săteni, alături de alţi doi vârstnici.
 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.