Baia Mare: Spaniolii de la Habitania Carpatos au discutat din nou cu autorităţile judeţului despre construcţia Business Park-ului lângă aeroport

Baia Mare: Spaniolii de la Habitania Carpatos au discutat din nou cu autorităţile judeţului despre construcţia Business Park-ului lângă aeroport

Reprezentanţi ai Concernului spaniol Habitania Carpatos, au fost primiţi, la sfarsitul saptamanii trecute, de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man. Spaniolii sunt interesaţi să investească în construcţia mult discutatului Business Park, ce ar urma să fie construit în apropierea Aeroportului Internaţional Baia Mare. Mircea Man i-a invitat la discuţii şi pe primarii municipiilor Baia Mare şi Tăuţii Măgherăuş, Cătălin Cherecheş şi Anton Ardelean, precum şi pe Mihai Pătraşcu, directorul Aeroportului Internaţional Baia Mare. Discuţiile au fost axate în principal pe ceea ce urmează a fi făcut, pas cu pas, acordurile de principiu şi căile legale prin care să fie obţinute toate avizele necesare în vederea demarării efective a acestui proiect de anvergură pentru judeţul Maramureş.

Mircea Man a apreciat interesul spaniolilor, ca de altfel a tuturor firmelor interesate pentru o asemenea investiţie de anvergură în judeţul Maramureş, asigurându-i de toată deschiderea şi susţinerea din partea autorităţilor judeţene şi locale cu factori de decizie.  “Faptul că există o preocupare de acest gen nu poate decât să mă bucure. O investiţie de tipul Business Park este una pe termen lung, ceea ce creează în primul rând locuri de muncă. Apoi, aspectele economice favorabile atât interne, cât şi internaţionale. Aşadar, nu se pune problema sprijinului din partea autorităţilor judeţului. Important este să fie respectate toate căile legale în încheierea acordurilor, cu respectarea clauzelor prevăzute în contracte. Într-un cuvânt seriozitate maximă din partea celor implicaţi în realizarea acestui obiectiv. Noi vă garantăm că suntem oameni responsabili, indiferent de culoarea politică a fiecăruia dintre noi. Vă asigurăm de toată deschiderea şi susţinerea necesară din partea factorilor decizionali. Mai mult, consider ca fiind extrem de importantă o întrevedere cu premierul Emil Boc şi cu câţiva miniştri pe tema acestui proiect”, a subliniat Mircea Man.

La rândul său, primarul Anton Ardelean a subliniat importanţa majoră a seriozităţii părţilor implicate pentru realizarea cu succes a unui asemena obiectiv. “Mă bucur că suntem în această formulă la discuţii pe tema Business Park-ului. Dacă începem acest proiect, de importanţă majoră de altfel, e vorba de onoarea noastră ca autorităţi judeţene şi locale. Aşadar, e foarte importantă seriozitatea şi colaborarea permanentă din partea firmelor care vor câştiga licitaţia şi vor începe efectiv lucrările. Sarcinile mele sunt clare în privinţa punerii la dispoziţie de către Primărie şi Consiliul Local a terenului necesar. Mai mult, ne vom preocupa de introducerea gazului, energiei electrice, canalizare. Acum, primul pas este organizarea unei licitaţii şi parcurgerea paşilor necesari în vederea demarării în cel mai scurt timp a acestui proiect”, a spus Anton Ardelean.

La rândul său, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş şi-a arătat toată deschiderea în realizarea acestui proiect, subliniind faptul că susţine orice proiect care contribuie la crearea de noi locuri de muncă şi la dezvoltarea zonei. De asemenea, a precizat că facilităţile pe care spaniolii le vor obţine din partea autorităţilor judeţului, se vor încadra în normele româneşti şi, implicit, a celor europene.De precizat că terenul din apropierea aeroportului este unul propice pentru dezvoltare, dat fiind faptul că autorităţile judeţene au început lucrările de modernizare la aeroport. Odată construit, Business Park-ul va crea foarte multe locuri de muncă. Asta deoarece va avea în componenţă un parc industrial, un hotel, bază logistică pentru depozitarea mărfurilor, spaţii de producţie, depozite, precum şi un terminal cargo pentru transportarea mărfurilor pe cale aeriană. Mai mult, pe lângă aeroport vor fi căi de acces din Drumul European 58 şi legături spre linia ferată Baia Mare-Satu Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.