Târgurile de animale rămân în continuare închise

Târgurile de animale rămân în continuare înschise anunță oficialii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș. Ca noutate, angajații instituției au liber de acum la efectuarea controalelor în teren, dar accesul cetățenilor în instituție rămâne în continuare restricționat.

Având în vedere că este stare de urgență DSVSA Maramureș continuă să păstreze măsurile care se impun prin acest cod, ceea ce însemnaă că relația cu publicul este în continuare alterată, în sensul că se preiau  și se emit toate documentațiile de către conilierii DSVSA, dar doar la nivelul intrării în instituție.Asta înseamnă că se evită în continuare accesul cetățenilor în isntituție. În ceea ce privește munca de teren, prin starea de alertă, angajații DSVSA au posibilitatea de a demara controale la nivel de exploatații, ceea ce până acum a fost interzis,

”Asta însemană că, consilierii DSVSA se vor dota cu măști, mănuși, ochelari de protecție în momentul în care vor efectua controale la ferme, având în vedere că acțiunile veterinare au fost făcute, iar acum trebuie verificate”, declaraă Vasile Pop, director executiv adjunct DSVSA Maramureș.

 Târgurile de animale rămân în continuare închise, pe motivul evoluției în continuare a pestei porcine africane în țară și pentru a evita, în acest sens, circulația animalelor în diferite regiuni ale țării.

”În acest moment, DSVSA Maramureș nu are niciun caz de pestă porcină africană la exemplar domestic. S-au vânat însă, de la începutul anului până în 15 mai, 767 de mistreți, din care 37 sunt pozitivi. Astfel știm din mediul silvatic, cam ce procent de îmbolnăviri am avut, respectiv morți”, spune Vasile Pop, director executiv DSVSA Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.