Tânăr de 18 ani descoperit cu substanțe interzise în Sighetu Marmației

Ieri, 20 septembrie, în jurul orei 1.20, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a oprit, în trafic, pentru control pe o stradă din Sighetu Marmației un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 18 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

În urma verificărilor specifice efectuate asupra autoturismului și a șoferului, polițiștii de frontieră au descoperit asupra tânărului un pliculeț de tip zip-lock, care conținea un praf de culoare alb-cristalină, posibil metamfetamină.

Persoana în cauză a declarat că substanța este pentru consumul propriu.

În continuare, șoferul maramureșean fost testat cu aparatul Drug Test de către lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, rezultatul fiind pozitiv pentru metamfetamină, ulterior fiind transportat și la spital pentru recoltare de probe biologice.

Drept urmare, pliculețul cu praful alb-cristalin (aproximativ 0,44 grame) susceptibil a fi substanță interzisă, a fost ridicat în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, cumpărare sau deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept, precum și pentru conducerea unui vehicul sub infuența unor substanțe.

Substanța a fost ambalată, sigilată și transmisă către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș în vederea continuării cercetărilor, existând suspiciunea săvârşirii unor fapte penale incriminate de Legea 143/2000.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.