A început noul an școlar, la fel și seria acțiunilor preventiv-informative ale Jandarmeriei Maramureș

   Vacanța de vară s-a încheiat, iar o data cu începerea noului an școlar au reînceput și activitățile preventiv-informative ale jandarmilor maramureșeni. Ieri am fost oaspeții elevilor Liceului Teoretic „Emil Racoviță” și ai Liceului Ucecom „Spiru Haret” din Baia Mare. Copiii s-au arătat bucuroși de prezența jandarmilor, au fost deschiși, adresând întrebări interesante  referitoare atât la atribuţiile jandarmilor, cât și la situații punctuale cu care s-au întâlnit fie ei, fie cunoștințele lor în viața de zi cu zi.

Alături de colegii de la Centrul Antidrog Maramureș, oamenii legii le-au vorbit copiilor despre comportamentele dezirabile în societate, despre importanța evitării situațiilor conflictuale, a acțiunilor care pot tulbura liniștea și ordinea publică, precum și despre riscurile consumului de droguri și substanțe interzise.

De asemenea, elevii au fost informați cu privire la răspunderea legală care derivă din săvârșirea unor fapte cum ar fi consumul de alcool, tutun sau droguri, dar și cele privitoare la actele de bullying sau violență în mediul școlar. Totodată, jandarmii au subliniat importanța respectării regulamentelor școlare și a legislației în vigoare, precum și a solicitării ajutorului forțelor de ordine în caz de nevoie.

Ca de fiecare dată, feedbackul pozitiv și deschiderea spre dialog și dezbatere a elevilor ne determină să revenim cu drag în mijlocul lor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.