VIDEO | ”Tablouri mici, efecte mari” – o expoziție în culori vii

La Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” din Baia Mare a avut loc expoziția de pictură ”Tablouri mici, efecte mari”, semnată de artistul plastic Voichița Cecălăcean. Lucrările reprezintă natură statică, iar culorile vii sunt predominante.

Maramureșeanca Voichița Cecălăcean  a avut până acum peste 60 de expoziții persoanle și tot atâtea colective și spune că este o plăcere pentru ea să își prezinte lucrările în Baia Mare.

”Această expoziție am realizat-o cu tablouri mici, cu efecte mari. Acestea reprezintă peisaje, altele biserici, mănăstiri, natură statică. Sunt teme diverse dar cam același gen l-am abordat. Îmi face plăcere să vin și să văd și celelalte lucrări ale colegilor din Baia Mare cu care m-am intersectat în realiarea expoziție lor de primăvară”, a spus Vocihița Cecălăcean, artist plastic.

Optimismul care o caracterizează pe Voichița Cecălăcean se reflectă și în picturile ei. Artistul plastic preferă linia clasică însă, spune ea, poate realiza orice gen de pictură.

”Prefer linia clasică, dar sunt în stare să fac orice gen de pictură, peisaje, portrete. Am 80 de portrete de copii. Am fost profesoară și în timpul liber făceam portrete de copii și se bucurau foarte tare. Am făcut vreo 60 de expoziții persoanle cu diferite teme și tot atâtea colective. Sunt afiliată la Uniunea Artiștilor din Târgu Mureș unde m-am regăsit foarte bine, am fost încurajată și m-am dezvoltat foarte mult într-un sens pozitiv”, a adăugat artistul plastic.

Expoziția va fi deschisă la Biblioteca Județeană Petre Dulfu până în 15 martie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.