Tabără pentru copii din Ucraina, organizată în Maramureș

Și anul acesta Consiliul Județean  Maramureș sprijină copii proveniți din zone de conflict din Ucraina, prin organizarea – în perioada 7-13 iulie, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean – a unei tabere de vară în județul nostru pentru 30 de copii și 5 însoțitori din localitatea Brovari, de lângă Kiev .

Cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș, ISJ Maramureș a organizat  – în coordonarea inspectorului general adjunct Annamaria Hitter și Halena  Miculaiciuc, inspector şcolar pentru minoritatea ucraineană, împreună cu voluntari profesori din cadrul instituției –  o tabără cu un program divers și atractiv, care a cuprins activități educative și recreative, încurajând în același timp și creativitatea artistică a participanților.

Finalul taberei a fost unul festiv, reprezentantul Consiliului Județean Maramureș, vicepreședinte Radu Trufan, fiind alături de copiii din Ucraina și de însoțitorii lor, pentru a le înmâna diplome de participare și cadouri care să le amintească de Maramureș. Și voluntarii din cadrul ISJ Maramureș, care au participat cu dăruire la buna desfășurare a taberei, au primit de asemenea diplome de merit din partea Consiliului Județean Maramureș.

”Sper să luați cu voi multe amintiri frumoase din Maramureș. Vă așteaptăm să reveniți cu drag și în anii care vor urma. Vă așteaptă un drum lung în viață ,care sper să vă fie presărat cu bucurii. Vă dăruim mici cadouri care să vă amintească de această tabără de vară” – a subliniat Radu Trufan.

Copiii susțin că și-au petrecut timpul într-un mod plăcut, fiind încântați de de interacțiuniule pe care le-au avut și de prieteniile pe care le-au legat de-a lungul acestei săptămâni.

”A fost plăcut și doresc să vă mulțumesc pentru că ați făcut posibilă participarea noastră la această tabără. Ați făcut pentru noi un gest generos și plăcut. Am găsit aici prieteni care ne-au deschis drumul spre noi experiențe. Îmi doresc să revin”.(Alexandra). ”Mi-au plăcut activitățile și cu siguranță voi reveni. Maramureșenii ne-au primit cu inimile deschise” (Sașa).

Tabăra a cuprins activități distractive, copiii din Ucraina  petrecând o zi de recreere în stațiunea Izvoare, cu multe jocuri în aer libe,r antrenante și distractive. De asemenea, ei au vizitat mănăstirea Rohița, unde au gustat din bucatele preparate de călugărițele care i-au primit cu brațele deschise și le-au demzvăluit secrete ale picturii pe pânză. Copiii au fost încântați să își încerce talentul prin realizarea unor picturi deosebite.

Un alt punct de astracție din programul taberei l-a constituit locul de joacă HOPA, unde animatorii i-au antrenat pe copii în diverse activități distractive, cum ar fi pictură pe față, realizarea de figurine din baloane.

Tabăra pentru copii din Ucraina a avut și o componentă educativă. Ei au vizitat Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare, unde au vizionat o prezentarea în cupola planetariului și un film despre spațiu în limba ucraineană. De asemenea au vizitat Bastionul Măcelarilor, unde au avut ocazia să vadă expoziția de arme medievale și să participe la un atelier creativ, unde au realizat obiecte decorative care le vor duce acasă în Ucraina.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.