Sute de credincioşi sigheteni sunt aşteptaţi să participe la Slujba de Înviere

Sute de credincioşi sigheteni sunt aşteptaţi să participe la Slujba de Înviere
Mai sunt două zile până când  credincioşii ortodocşi şi catolici vor rosti "Hristos a înviat ”. Sute de credincioşi sigheteni sunt aşteptaţi să participe la Slujba de Înviere care va fi oficiată, în toate bisericile din localitate. 
Slujbă din Vinerea Mare, "Prohodul Domnului” se oficiază în aproape toate bisericile din localitate astăzi, la ora 18:00. Mâine, de la primele ore ale  dimineţii, creştinii se mai pot spovedi, iar sâmbătă seară se va oficia slujba de Înviere. "Veniti de luaţi lumina” este îndemnul pe care credincioşii ortodocşi şi catolici îl vor auzi la slujbele religioase săvârşite în Noaptea de Înviere. În majoritatea lăcaşurilor de cult din Sighetu Marmaţiei, slujba de Înviere va fi săvârşită la miezul nopţii, de la ora 0.00. 
La Catedrala  "Sf Mihail şi Gavriil” din Sighetu Marmaţiei, Slujba de Înviere va fi săvârşită, în noaptea de sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 24.00. Slujba de Înviere va fi urmată de Sfânta Liturghie.  
Şi la Biserica "Adormirea Maicii Domnului”, slujba de Înviere va avea loc tot în noaptea de 23 spre 24 aprilie, de la ora 24.00. Tot atunci se va face şi înconjurul Bisericii şi sfinţirea coşurilor cu mâncare. Duminică de la 12:00 se va oficia Vecernia "Slujba celei de-a doua Invieri” 
În Biserica greco-catolică din municipiu, "Cristos Rege”, ceremonia de Înviere va avea loc sâmbătă, 23 aprilie, la ora 23.45.  
În Biserica romano catolică, "Sf Carol Borromeo” din Sighet, slujba de Înviere va începe la oră 20.00, sâmbătă, 23 aprilie. După slujbă se va organiza o procesiune în jurul Parcului Central. Duminică, 23 aprilie, de la 6:30 se va face binecuvântarea alimentelor, de la ora 7:00, slujba, iar de la 8:00, încă o dată binecuvântarea alimentelor de Paşti. De la ora 8:30 va avea loc încă o slujbă, iar de la 10:00 se va oficia Slujba de Paşti. De la ora 12:00 se va oficia Slujba de Paşti, în limba romană. 
La Biserica ortodoxă ucraineană "Înălţarea Sfintei Cruci” Slujba din Vinerea Mare, "Prohodul Domnului” se oficiază începând cu ora 16:00, iar slujba Învierii şi Sfiintirea Păştii se va face duminică, 24 aprilie, începând cu ora 6:00.   
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.