Suspendarea taxei auto în cazul maşinilor înmatriculate înainte de 2007 va influenţa tranzacţiile de autovehicule rulate

Suspendarea taxei auto în cazul maşinilor înmatriculate înainte de 2007 va influenţa tranzacţiile de autovehicule rulate

Amânarea noii taxe auto va influenţa tranzacţiile de autovehicule second hand din România, înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007, a declarat, marţi, într-un comunicat de presă, Bogdan Axinia, director general al portalului auto.ro.
‘Amânarea deciziei va conduce la o creştere a ofertei datorită faptului că deţinătorii de autovehicule second hand afectaţi de noua taxă se vor grăbi să vândă în decursul anului 2012 autovehiculele care au devenit greu vandabile în condiţiile noii taxe auto. Creşterea ofertei va duce implicit la o scădere a preţului pentru maşinile care se supun condiţiilor noii taxe auto’, a afirmat Axinia.
Potrivit sursei citate, încă din luna decembrie 2011, pe fondul calculelor rezultate din noua taxă auto ce urma să intre în vigoare, a existat o creştere considerabilă a numărului de reînmatriculări pentru autovehiculele rulate, înregistrându-se un record istoric de 51.013 tranzacţii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.