VIDEO | Suprasolicitare la Serviciul de Ambulanță Maramureș

Cazurile de infecții cu noul coronavirus sunt tot mai multe,de la o zi la alta. Această situație presupune o supraaglomerare a compartimentelor de urgență și a celor de la Serviciul de Ambulanță Maramureș. Cifrele arată o creștere semnificativă a solicitărilor către acest serviciu, de la un semestru la altul.

Față de trimestrul doi, în trimestrul trei a crescut semnificativ  numărul solicitărilor pentru Serviciul de Ambulanță din Maramureș cu 2653 de cazuri, iar la Sighet, creșterea a însemnat un număr mai mare de solicitări cu 467 de persoane.

Numărul cazurilor este în creștere, ceea ce presupne o  suprasolicitare la nivelul  dispeceratului medical, motiv pentru care s-a suplimentat numărul de dispeceri. Nu e vorba numai de intervențiile pe covid , ci și de celelalte intervenții de care pacientul are nevoie. În momentul în care pacientul apelează dispeceratul, are anumite simptome, trebuie să aibă loc un consult medical, iar numai după aceea ne putem pronunța dacă e sau nu o urgență. În funcție de acest consult, pacientul primește recomandările de care are nevoie sau este preluat de echipajul care a ajuns la dânșii și este transportat la o unitate medicală”, precizează Alexandru Ilieș. director medical Serviciul de Ambulanță Maramureș.

În momentul în care echipajul medical de pe ambulanță preia pacientul suspect de Covid-19, trebuie respectate anumite măsuri.

Pacientul primește o mască, se dezinfectează, iar persoanlul medical poartă combinezon. Pentru personalul operativ este destul de greu să facă față la un număr mare de ore și să stea echipați astfel, cu echipamentul standard. În cazul unui transport spre alte centre universitare din țară care durează câteva ore, este foarte greu să stea echipați atâtea ore”, menționează Alexandru Ilieș, director medical, Serviciul de Ambulanță Maramureș

În contextul actual, asumarea purtării echipamentului de protecției și adoptarea unei conduite mult mai responsabile din partea cetățenilor sunt foarte importante, precum și respectarea întru totul a recomandările venite din partea instituțiilor abilitate.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.