SUGESTII: Cum ar putea fi rezolvată criza de pe piaţa muncii din România

SUGESTII: Cum ar putea fi rezolvată criza de pe piaţa muncii din România

 Lipsa meseriaşilor pe piaţa muncii din România poate fi rezolvată numai prin schimbarea mentalităţii părinţilor şi copiilor, care trebuie să înţeleagă că s-au schimbat în bine condiţiile de muncă din industrie, declară consulul onorific al Franţei la Cluj-Napoca, Pascal Fesneau.

Pascal Fesneau, care este şi administrator al unei firme franco-germane din judeţul Cluj, a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, la deschiderea unui târg de meserii organizat de Clubul Francofon de Afaceri, că părinţii ar trebui să transmită copiilor pasiunea pentru o meserie.
 
„Ne aflăm într-un moment de criză pentru piaţa muncii în ceea ce priveşte lipsa meseriaşilor şi sunt trei ramuri în care trebuie să lucrăm, prima fiind imaginea industriei şi a meseriilor tehnice. Este nevoie de o schimbare de mentalitate şi este important pentru părinţi să înţeleagă că există oportunităţi foarte bune pentru copiii lor, deoarece condiţiile de muncă în industrie s-au schimbat enorm de mult în bine faţă de acum 20 – 30 de ani, se lucrează pentru clienţi multinaţionali. Părinţii au rămas cu imaginea greşită a industriei din trecut şi ar trebui să transmită copiilor pasiunea pentru o meserie. În prezent, avem condiţii deosebite de muncă, avem infrastructură, management modern, facem team building-uri, astfel încât angajaţii să se simtă bine la muncă”, a spus Fesneau.
Citește continuarea aici.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.