Subvenții pentru crescătorii de păsări și porcine

În această perioadă se depun cererile de plată 2020 pentru bunăstarea păsărilor și porcinelor. Data limită pentru depunerea cererilor este 15 februarie, informează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează potențialii beneficiari că în perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2020 s-a desfășurat sesiunea de depunere a cererilor de plată pentru anul 2020 aferentă Măsurii 14 – „Bunăstarea animalelor” – Plăți in favoarea bunăstarii porcinelor și păsărilor.

”Speciile de pasăre și porc beneficiază de un anumit sprijin financiar pentru asigurarea bunăstării în creșterea acestor specii de animale. În perioada 15 ianuarie-15 februarie, a fost un interval în care beneficiarii, crescătorii de pasăre și porc, au putut să-și depună cereri. Până la această dată, au depus în proporție de 80% dintre beneficiarii de pasăre și porc, care sunt eligibili pentru astfel de măsuri”, anunță Florin Urs, director executiv APIA Maramureș.

În fiecare zi vin beneficiari să depună cereri. Banii pentru bunăstare, în actualul exercițiu financiar, se fac prin angajarea fermierilor să asigure anumite condiții atât în ceea ce privește spațiul de depozitare, cât și lumina, hrana, apa, referitoare la o bună creștere și exploatre a acestor două specii. Data de 15 este data finală de depunere a cererilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.