SUBOFIŢERI: Elevi în stagiul de practică la Jandarmeria Maramureş

SUBOFIŢERI: Elevi în stagiul de practică la Jandarmeria Maramureş

 Începând cu data de 21 martie şi până în data de 22 aprilie,  doi elevi din anul II de studiu al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni se află în ultimul stagiu de practică, la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cei doi elevi ai şcolii militare desfăşoară stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ, fiind prezentate şi unele aspecte legate de specificul inspectoratului, programul şi misiunile executate de jandarmii maramureşeni.
Elevii au fost repartizaţi să-şi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs la activităţi specifice, astfel unul din ei desfăşoară stagiul de practică în cadrul structurii de ordine publică în Baia Mare, iar celălalt fiind repartizat la Postul Montan Cavnic,  pentru a cunoaşte cât mai bine aspectele practice ale activităţii derulate de jandarmii maramureşeni, precum şi aprofundarea cunoştinţelor teoretice cu privire la modul de organizare şi desfăşurare a misiunilor specifice.
 Cei doi elevi  vor fi îndrumaţi pe perioada stagiului de practică de tutori jandarmi – ofiţeri cu experienţă în activitatea profesională, din cadrul structurilor la care au fost repartizaţi.
Ei vor desfăşura activitatea în timpul programului de lucru al subunităţii, fiind angrenaţi în activităţile specifice jandarmilor. La finalul stagiului de practică, elevii vor fi apreciaţi cu calificative în funcţie de activităţile desfăşurate, noţiunile acumulate, rezultatele obţinute în misiuni, etc.
La absolvirea şcolii militare, elevii vor fi încadraţi în unităţi ale Jandarmeriei Române.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.